Fel filformat i importmallar

Vi har nyligen blivit uppmärksammade på att de importmallar som används i databasen och som finns tillgängliga på denna webbplats under Manualer, importmallar och fältprotokoll ligger sparade i fel filformat.

Filerna ska vara sparade som .xml-filer, och det är bara detta format som accepteras vid inmatning i databasen. I nuläget har filerna dock sparats som .xlsx-filer. Fyller ni i dessa mallar och försöker ladda upp dessa i databasen kommer ni få ett felmeddelande att ni använder fel filformat. Ni måste då spara om era filer som .xml-filer innan ni får lov att importera era importmallar. Vet du inte hur du ska göra detta kan du kontakta Biotopkarteringsdatabasens supportmejl på biotopkarteringsdatabasen@lansstyrelsen.se, så hjälper vi dig.

Vi ska omedelbart påbörja arbetet med att ladda upp nya importmallar i korrekt filformat.

Observera att problemet med fel filformat inte verkar innefatta de importmallar som finns samlade i .zip-filen. Vi rekommenderar därför att ni laddar ner .zip-filen och använder de importmallar som finns i denna tills dess att vi har rättat de andra filerna.