Fel filformat i importmallar

Vi har nyligen blivit uppmärksammade på att de importmallar som används i databasen och som finns tillgängliga på denna webbplats under Manualer, importmallar och fältprotokoll ligger sparade i fel filformat.

Filerna ska vara sparade som .xml-filer, och det är bara detta format som accepteras vid inmatning i databasen. I nuläget har filerna dock sparats som .xlsx-filer. Fyller ni i dessa mallar och försöker ladda upp dessa i databasen kommer ni få ett felmeddelande att ni använder fel filformat. Ni måste då spara om era filer som .xml-filer innan ni får lov att importera era importmallar. Vet du inte hur du ska göra detta kan du kontakta Biotopkarteringsdatabasens supportmejl på biotopkarteringsdatabasen@lansstyrelsen.se, så hjälper vi dig.

Vi ska omedelbart påbörja arbetet med att ladda upp nya importmallar i korrekt filformat.

Observera att problemet med fel filformat inte verkar innefatta de importmallar som finns samlade i .zip-filen. Vi rekommenderar därför att ni laddar ner .zip-filen och använder de importmallar som finns i denna tills dess att vi har rättat de andra filerna.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.