Inloggning och behörighet

Biotopkarteringsdatabasens inloggningssystem möjliggör för användare utanför länsstyrelserna att lägga till och redigera data i systemet. Det finns också flera olika behörighetsnivåer att välja mellan.

Behörigheter

De länsstyrelseanställda som tidigare har varit användare i systemet kan logga in enligt de instruktioner som finns längre ner på denna sida. Övriga användare som vill arbeta i databasen kan kontakta oss via mejl för att begära behörighet. Ange om du behöver kunna ändra data inlagda av någon annan än dig själv.

Krav på egen domän

För att du ska kunna använda din mejladress som användarnamn krävs att du har en mejladress med domän som inte är öppen för alla att ansluta sig till. Det går inte att registrera en mejladress som slutar på @gmail.com, @hotmail.com, @telia.se, @spray.com eller liknande. Kommunernas och privata aktörers domäner fungerar bra, till exempel @goteborg.se eller @vattenekologi.se.

Om du inte har en sådan domän skapas ett konto med men ett nytt användarnamn till dig.

Inloggning

Såhär loggar du in i databasen beroende på om du arbetar på länstyrelsen eller ej.

  • Gå till Biotopkarteringsdatabasen.
  • Klicka på ”Logga in” i övre högra hörnet. Du kommer till sida enligt bild nedan.

Länsstyrelseanställda

  • Klicka på ”Lansstyrelsen”. Du ska då komma direkt in i systemet med den behörighet du är tilldelad.
  • Utanför brandväggen, till exempel hemifrån eller i fält, kommer du till samma sida och efter att ha klickat på ”Lansstyrelsen” behöver du logga in manuellt med dina egna inloggningsuppgifter (det vill säga samma som vid inloggning på länsstyrelsedatorer).

Övriga användare

Är man extern användare (från annan organisation än länsstyrelserna) så använder man den nedre inloggningsvalet.

  • Klicka på ”Externa användare Biotop och ÅiV”.
  • Fyll i mejladress/användarnamn och lösenord.
Inloggningsalternativ